Reizigersvaccinatie

Onze praktijd en reizigersadvisering
Voor een reis naar het buitenland kunt u als patiënt van onze praktijk bij ons een reizigersadvies aanvragen. U krijgt van ons, op basis van de door u verstrekte informatie, een advies over vaccinaties, malaria tabletten en andere voorzorgsmaatregelen voor het gebied waar u naar reist.  U kunt een reizigersadvies aanvragen door het invullen van het formulier op deze website.  

De kosten
De kosten bedragen 25 euro per persoon (voor het uitzoeken, voorschrijven van recept(en) en het vaccineren). De vaccins en malariatabletten moet u nog wel zelf afhalen en betalen bij de apotheek. Reist u naar een land waar een vaccinatie tegen gele koorts verplicht is, dan verwijzen wij u door naar GGD Hollands Midden, Thorbeckelaan 5, 2805 CA Gouda.

Gezond op reis
Als u een reis naar een ver land gepland hebt, is het belangrijk om vooraf maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen te voorkomen.
Niet alleen in Afrika, de (sub)tropen en het verre Oosten komen ziektes voor die in Nederland niet voorkomen, maar ook dichter bij huis, in populaire vakantiebestemmingen als Egypte en Turkije, kunt u gemakkelijk een infectie oplopen.
Tegen bepaalde besmettelijke ziektes kunt u zich laten vaccineren, zoals tegen hepatitis A en B en gele koorts. Tegen malaria kunt u medicijnen slikken en anti-muggenmaatregelen nemen. Door een aantal hygiënerichtlijnen aan te houden kunt u het oplopen van reizigersdiarree zoveel mogelijk beperken.

Wees op tijd!!
Maak ruim voor vertrek een afspraak! Indien mogelijk twee maanden van te voren. Een aantal vaccinaties dient namelijk ruime tijd vóór vertrek te worden toegediend. Dit kan oplopen tot zes weken of meer!
Wanneer u drie maanden of langer op reis gaat, is het verstandig dat u minstens drie maanden voor vertrek een afspraak maakt. Het is belangrijk dat u het reizigersadvies bijtijds aanvraagt.

Meer informatie?
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering geeft de landelijke richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria bij reizigers. Op deze site vindt u algemene informatie die bedoeld is voor reizigers.