Huisarts in opleiding

Zowel dokter Stoffer als dokter Blackstone zijn als opleider verbonden aan de huisartsenopleiding  te Leiden. Zij leiden om de beurt een aios (arts in opleiding tot specialist) op.

Huisarts in opleiding
Wie huisarts wil worden, moet na het behalen van het artsexamen de specialisatie huisartsgeneeskunde volgen. Deze specialisatie duurt drie jaar. In het eerste en derde jaar van de opleiding werkt de aios  huisartsgeneeskunde in een huisartsenpraktijk onder begeleiding van een ervaren huisarts. 

Waarom werkt de praktijk met huisartsen in opleiding ?
De huisartsen willen graag hun ervaring en enthousiasme voor het vak overbrengen aan jonge artsen, om op die manier goede huisartsen voor de toekomst op te kunnen leiden en een toekomstig tekort aan huisartsen vóór te zijn. Bovendien brengen deze jonge artsen vaak andere inzichten en nieuwe ideeën mee vanuit de opleiding.

Een afspraak bij de huisarts in opleiding
Soms zal het zo zijn, dat u eerder terecht kan bij de huisarts in opleiding en krijgt u een afspraak aangeboden bij één van hen. Als u liever door de eigen huisarts gezien wil worden, kan u dat natuurlijk altijd aangeven aan de assistente.